A szejtán egy nagyszerű növényi fehérjeforrás, amelyet főleg búzasikérből készítenek. Kiváló alternatíva lehet a hús helyett vegetáriánusok és vegánok számára, mert húsos állagú, és jól magába szívja az ízeket. Emellett gazdag fehérjében és alacsony zsírtartalmú, ami segíthet a kiegyensúlyozott étrend fenntartásában. Továbbá sokféleképpen elkészíthető: süthetjük, párolhatjuk, grillezhetjük vagy akár pörköltben is felhasználhatjuk. Nagyon sokoldalú, és remekül illik különböző fűszerekhez és mártásokhoz!
A tofu kínai eredetű élelmiszer, amelyet a szójababból kinyert szójatejből készült „túró” összesajtolásával nyerünk. Szójababsajtnak is nevezik.
A szejtánnal ellentétben gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.
Témák: 2, Hozzászólások: 3
Utolsó hozzászólás:A tofurólSzerző: Pozsip, 2024.09.25. 19:33
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.