IMF és a nyugdíjak

Az idősek azt követően kezdtek aggódni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szeptemberi, sárvári kihelyezett Fidesz-frakcióülésen ismertette, milyen feltételeket támaszt az IMF a hitelmegállapodásért cserébe. A kormányfő azt mondta, a részletek a lapokban olvashatók majd. Másnap a Magyar Nemzet arról írt, hogy a hitelmegállapodás feltételei között a nyugdíjak csökkentése, a nyugdíjkorhatár-emelése is szerepel.

Nincs IMF követeléslista, sem olyan, ami a nyugdíjasokat, sem olyan, ami más társadalmi csoportot érintett volna – válaszolta Irina Ivascsenko a nyugdíjasok korábbi levelére a Népszava cikke szerint. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselője tegnap személyesen is fogadta az idősszervezetek vezetőit, Hegyesiné Orsós Évát, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének (NYOK) elnökét, valamint Simon Dezsőt, az MSZOSZ nyugdíjas szövetségének elnökét.
(Napi Gazdaság – napi.hu)

{ szólj hozzá }

  1. valaszto

    Érthetetlen, hogy még mindig sokan vannak, akik fanatikusan kiállnak mellettük. Közöttük nyugdíjasok is. Az öszödi beszéd – „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.” – legalább őszinte volt, és jó cél érekében hangzott el.